Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Mijn kind is erg onzeker

De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen verloopt in fasen. Op Opvoeden.nl vindt u informatie over de normale ontwikkeling van zelfvertrouwen en het zelfbeeld. Ook vindt u er per levensfase adviezen voor de opvoeding als uw kind bang of erg onzeker is:

Als de ontwikkeling anders verloopt dan verwacht, hoeft er niet meteen iets ernstigs aan de hand te zijn. Kinderen ontwikkelen zich niet allemaal volgens het standaard patroon. 

Is er meer aan de hand?

Denkt u dat er meer aan de hand is dan gewone angst of onzekerheid? En heeft u of uw kind hier erg veel last van? Dan kunt u bij uw huisarts of een team integrale vroeghulp terecht. 

Huisarts

De huisarts zal zelf psychische hulp geven of uw kind zo nodig een verwijzing geven voor de jeugdpsychiater. De jeugdpsychiater kan vaststellen of er bijvoorbeeld sprake is van een angststoornis. 

Team integrale vroeghulp

Is uw kind tussen de 0 en 7 jaar, merkt u dat er iets is, maar weet u niet goed wát er niet klopt? Dan kunt u contact opnemen met een team voor integrale vroeghulp.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.