Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Mijn kind is sociaal onhandig

De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen verloopt in fasen. Op Opvoeden.nl vindt u veel informatie over de normale sociale ontwikkeling. Ook vindt u er per levensfase adviezen voor de opvoeding als sociale vaardigheden zich niet helemaal ontwikkelen zoals u verwacht:

Als de sociale ontwikkeling anders verloopt dan verwacht, hoeft er niet meteen iets aan de hand te zijn. Kinderen ontwikkelen zich niet allemaal volgens het standaard patroon. 

Is er meer aan de hand?

Denkt u dat er meer aan de hand is dan gewoon moeite met sociaal contact?

Maakt uw kind bijvoorbeeld bijna geen oogcontact, is er veel spanning bij sociale contacten, of trekt uw kind zich erg terug in zijn eigen wereldje? Heeft u of uw kind hier erg veel last van? Dan kunt u bij uw huisarts of een team integrale vroeghulp terecht. 

Huisarts

U kunt de huisarts vragen of er misschien sprake is van een ontwikkelingsstoornis zoals autisme. De huisarts kan uw kind zo nodig een verwijzing geven voor de kinderpsychiater.

Team integrale vroeghulp

Is uw kind tussen de 0 en 7 jaar, merkt u dat er iets is, maar weet u niet goed wát er niet klopt? Dan kunt u contact opnemen met een team voor integrale vroeghulp.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.