Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Mijn kind is sociaal onhandig

De sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen verloopt in fasen. Lees adviezen over de opvoeding als sociale vaardigheden zich niet helemaal ontwikkelen zoals u verwacht:

Als de sociale ontwikkeling anders verloopt dan verwacht, hoeft er niet meteen iets aan de hand te zijn. Kinderen ontwikkelen zich niet allemaal volgens een standaard patroon.

Is er meer aan de hand?

Denkt u dat er meer aan de hand is dan gewoon moeite met sociaal contact? Maakt uw kind bijvoorbeeld moeilijk contact met andere kinderen? Of geen oogcontact als uw kind met iemand praat? Dan kunt u terecht bij uw huisarts. Of hulp krijgen van een team voor integrale vroeghulp.

Hulp van de huisarts

  • De huisarts geeft zelf hulp aan uw kind. Of hij verwijst uw kind door naar de jeugdpsychiater.
  • De jeugdpsychiater kan vaststellen welk probleem uw kind heeft. Bijvoorbeeld autisme.

Hulp van team integrale vroeghulp

  • Is uw kind tussen de 0 en 7 jaar? En merkt u dat er iets is, maar u weet niet goed wat? Neem dan contact op met een team voor integrale vroeghulp

Meer weten?

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.