Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Naar een aangepaste woning verhuizen

Een aangepaste woning is zo ingericht dat mensen met een beperking er zelfstandig kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een verlaagd of verhoogd aanrechtblad;
  • brede deuren en verlaagde drempels;
  • handgrepen in de badkamer en een verhoogd toilet

Naar een aangepaste woning verhuizen

U kunt kiezen voor verhuizen naar een aangepaste woning. Een handige website is Funda.nl. Nadat u de zoekopdracht heeft opgegeven, kunt u bij de zoekresultaten kiezen voor 'Toegankelijkheid'. U kunt hier aangeven waar u naar op zoek bent, een aangepaste woning, een gehandicaptenwoning en/of een seniorenwoning.

Ook kunt u zich laten registeren als woningzoekende bij een woningcorporatie. Kijk voor adressen in de Gouden Gids of het telefoonboek. Soms worden speciale eisen gesteld bij een aangepaste woning; bijvoorbeeld een Wmo-beschikking of een indicatie voor wijkverpleging. Voor seniorenwoningen geldt een leeftijdsgrens.

Verhuizen naar een zorginstelling

Bij zware beperkingen is verhuizen naar een zorginstelling soms een betere oplossing. Dit is afhankelijk van uw eigen voorkeur, de ernst van uw beperking en een eventuele indicatie voor een instelling. 

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.