Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Omgaan met boosheid en agressie

Sommige kinderen en jongeren kunnen hun emoties niet goed beheersen. Ze zijn opstandig, worden snel boos of zelfs agressief. Wat kunt u als ouder doen?

Advies krijgen

U kunt op allerlei manieren het gedrag van uw kind aanpakken. Lees opvoedadviezen voor verschillende levensfasen:

Cursus of training

Er zijn verschillende cursussen en trainingen voor uw kind om minder boos of agressief te zijn. Bijvoorbeeld een sociale vaardigheidstraining. Hij of zijn leert dan op een positieve manier met anderen om te gaan. Maar ook wat een kind kan doen in lastige situaties zoals ruzies. Kinderen oefenen met rollenspellen, discussies en krijgen huiswerkopdrachten.

Voor wie?

Een cursus of training is geschikt voor kinderen en jongeren die:

  • vaak agressief zijn
  • woedeaanvallen hebben
  • vaak prikkelbaar zijn of zich aan anderen ergeren
  • anderen de schuld geven van hun eigen gedrag

Vinden van training of cursus

Informeer bij een GGZ-instelling, organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp of bij een lokale vestiging van MEE in uw buurt (voor kinderen met een beperking). Waar uw kind precies moet zijn, hangt af van de problemen. Uw huisarts of gemeente verwijst u naar de juiste organisatie.

Meer weten?

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.