Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Omgaan met boosheid en agressie

Sommige kinderen en jongeren hebben moeite om zich te beheersen. Ze zijn opstandig, worden snel boos of zelfs agressief. Wat kunt u als ouder doen?

Opvoedadvies 

De website Opvoeden.nl geeft opvoedadviezen voor agressie in verschillende levensfasen:

Cursus of training

Er zijn verschillende cursussen en trainingen waarin uw kind kan leren om zijn boosheid en/of agressie te verminderen. Bijvoorbeeld door zich anders te uiten. Ook leert uw kind dat het keuzes heeft in de manier waarop het zich gedraagt.

De training bestaat bijvoorbeeld uit een sociale vaardigheidstraining, het leren controleren van boosheid en leren om meer rekening te houden met andere mensen. Bijvoorbeeld door te oefenen met rollenspellen, discussies en huiswerkopdrachten. 

Een cursus of training kan geschikt zijn voor kinderen en jongeren die:

  • vaak agressief zijn;
  • woedeaanvallen hebben;
  • vaak prikkelbaar zijn of zich aan anderen ergeren;
  • anderen de schuld geven van hun eigen gedrag.

Meer informatie

De trainingen worden gegeven door GGZ-centra, organisaties voor Jeugd & Opvoedhulp en MEE (voor kinderen met een beperking). Waar uw kind moet zijn is afhankelijk van zijn problemen. Uw huisarts of gemeente kan u verwijzen naar de juiste organisatie.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.