Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Onderwijs-zorg arrangementen

Sommige kinderen hebben speciale behoeften om onderwijs te kunnen volgen. Zij hebben naast ondersteuning op school ook aanvullende zorg nodig, omdat zij zich niet alleen kunnen redden op school. Een combinatie van (speciaal) onderwijs en jeugdhulp kan dan nodig zijn.

Samenwerking

Scholen en jeugdhulpaanbieders werken steeds vaker samen in een team om ervoor te zorgen dat een kind met speciale behoeften toch naar school kan. Dit team bestaat uit deskundigen met verschillende achtergronden, zowel vanuit het onderwijs als vanuit de zorg. Ook de ouders worden hierbij betrokken. Hierdoor ontstaan speciale programma’s die uw kind onderwijs en jeugdhulp bieden. De behoefte van uw kind staat hierbij altijd centraal. Als een kind een combinatie van onderwijs en zorg op school krijgt, spreken we van onderwijs-zorgarrangementen.

Passend onderwijs voor elk kind

In het kader van passend onderwijs kan met de onderwijs-zorgarrangementen aan meer leerlingen passend onderwijs en passende hulp worden geboden. Passend onderwijs richt zich op het bieden van geschikt onderwijs aan elk kind. Dit houdt in dat als uw kind extra ondersteuning nodig heeft, de school een passende plek moet zoeken.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.