Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Onderzoek door jeugdpsychiater

Bijna ieder kind is wel eens lastig, of gedraagt zich op een manier die u niet zou verwachten. Dat is normaal, en hoort bij de opvoeding. Als de problemen lang duren of heftig zijn, kan het verstandig zijn hulp te zoeken. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts of het jeugdteam/sociale wijkteam van de gemeente. 

Denkt u aan een psychiatrische oorzaak?

Uw huisarts of een deskundige van de gemeente zal eerst met u bespreken wat de problemen zijn, en waarom u aan een psychiatrische oorzaak denkt.

Het is ook verstandig om te bespreken welke gevolgen een psychiatrische diagnose kan hebben voor uw kind. De huisarts of het jeugdteam kan uw kind wellicht ook de juiste hulp bieden zonder een psychiatrische diagnose. Het jeugdteam kan hiervoor advies vragen aan deskundigen, zoals een GGZ-instelling. 

Diagnose stellen

Een psychiatrische oorzaak is bijvoorbeeld ADHD, autisme, een angststoornis of een gedragsstoornis. Deze psychiatrische diagnoses moeten gesteld worden door een kinder- of jeugdpsychiater, of een bevoegde psycholoog. Uw huisarts kan hierover meer informatie geven en een verwijzing geven. 

Adressen van GGZ-instellingen en psychiaters vindt u op Zorgkaart Nederland.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.