Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Online sociaal contact (senioren)

Internet biedt veel mogelijkheden om op een makkelijke manier nieuwe sociale contacten te maken. Het Gezondheidsinstituut (NIGZ) ontwikkelde 50plusnet, een sociale media-site speciaal voor ouderen. Deze site wordt nu beheerd door omroep MAX. 

50plusnet

50plusnet.nl is een website waar senioren contacten met elkaar kunnen leggen, bijvoorbeeld vanwege een gezamenlijke hobby, om samen op pad te gaan of om nieuwe vrienden te maken.

Met 50plusnet.nl kunnen senioren hun sociale netwerk uitbreiden. U ontmoet leeftijdgenoten met wie u kunt mailen en chatten, om eventueel daarna samen of in clubverband activiteiten te ondernemen.

Hoe doet u mee?

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier van 50plusnet. Bij de inschrijving kunt u aangeven wat voor contact u zoekt, bijvoorbeeld iemand:

  • om samen een hobby mee te delen;
  • om samen mee op stap te gaan;
  • om samen sportief en actief te zijn;
  • voor vriendschap en gezelligheid;
  • om mee te doen aan een club.

Wat kost het?

Deelname aan 50plusnet is voor iedereen gratis.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.