Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Online sociaal contact (senioren)

Zoekt u iemand met dezelfde hobby om mee te praten? Of wilt u samen met iemand op stap of nieuwe vrienden maken? Via internet legt u makkelijk nieuw contact met andere mensen. Het Gezondheidsinstituut (NIGZ) ontwikkelde hiervoor '50plusnet'. Dit is een digitale ontmoetingsplek speciaal voor ouderen. Omroep MAX beheert deze website.

50plusnet

Via de website 50plusnet breiden senioren makkelijk hun sociale netwerk uit. U ontmoet leeftijdgenoten met wie u kunt mailen en chatten, om eventueel daarna samen of in clubverband activiteiten te ondernemen.

Hoe doet u mee?

U schrijft zich in via het inschrijfformulier van 50plusnet. Voor de inschrijving maakt u een 'persoonlijk profiel' (een beschrijving van uzelf en een beschrijving van wie u zoekt) aan.

U kunt aangeven wat voor contact u zoekt, bijvoorbeeld iemand:

  • om samen een hobby mee te delen;
  • om samen mee op stap te gaan;
  • om samen sportief en actief te zijn;
  • voor vriendschap en gezelligheid;
  • om mee te doen aan een club.

Na de inschrijving zoekt de computer deelnemers die bij u passen ( matches). U leert deze matches daarna kennen via e-mail of chat en maakt daarna mogelijk een persoonlijke afspraak.

Wat kost het?

Deelname aan 50plusnet is voor iedereen gratis.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.