Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Organisatie voor Jeugd en Opvoedhulp

Maakt u zich ernstige zorgen over uw kind? Bijvoorbeeld omdat uw kind drugs gebruikt of onhandelbaar is. Of heeft uw kind ernstige problemen op school? Als ouder stapt u dan eerst naar uw gemeente voor ondersteuning. Bij zeer moeilijke problemen, verwijst uw gemeente of hulpverlener u door naar een organisatie voor Jeugd en Opvoedhulp. Een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp helpt u en uw gezin thuis.

Intensieve jeugd- en opvoedhulp

Voor ingewikkelde problemen in de opvoeding is vaak een lange periode (intensieve) hulp nodig. Organisaties voor Jeugd & Opvoedhulp geven deze ondersteuning. Ze helpen kinderen die gedragsproblemen hebben of vastlopen in hun ontwikkeling. Ook ondersteunen ze u bij de opvoeding.

De hulp van Jeugd & Opvoedhulp kan bestaan uit:

  • Hulp thuis - ambulante jeugdhulp;
  • Hulp overdag - individueel of in een groep bij een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp;
  • Hulp op locatie - bijvoorbeeld op scholen, in de kinderopvang of vrouwenopvang;
  • Hulp uit huis - in een pleeggezin of in een jeugdinstelling van een organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp.

Hoe krijgen wij hulp?

  • Voor jeugdhulp heeft u een verwijzing nodig. Een verwijzing ontvangt u van bijvoorbeeld het Centrum voor Jeugd en Gezin, de kinderbescherming, van uw huisarts, kinderarts, medisch specialist of een (sociaal) wijkteam in uw gemeente nodig. Kijk hiervoor bij toegang tot jeugdhulp.

  • Op Jeugdzorgnederland.nl staat een overzicht van alle organisaties voor Jeugd & Opvoedhulp.
     

Kosten

De gemeente vergoedt de kosten voor jeugd- en opvoedhulp.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.