Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Overzicht houden over geldzaken

Een budgetcoach of vrijwilliger helpt u bij gelzaken. Bijvoorbeeld als u het lastig vindt om overzicht te houden. Of als u een persoonsgebonden budget heeft. U kunt ook een cursus omgaan met geld volgen. Of programma's en hulpmiddelen op internet gebruiken.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt u met uw geldzaken. Een budgetcoach geeft advies. En hij of zij helpt u om achterstanden met betalen af te lossen. Een budgetcoach onderzoekt ook of u recht heeft op toeslagen of belastingkortingen.

  • In sommige gemeenten zijn vrijwillige budgetcoaches. Deze coaches helpen u gratis. Of u betaalt een klein bedrag. Vraag uw gemeente of het maatschappelijk werk om meer informatie.
  • U kunt ook zelf een budgetcoach inhuren. U betaalt dan een uurtarief.

Cursus omgaan met geld

Beheer persoonsgebonden budget

Heeft u een persoonsgebonden budget om zelf zorg of ondersteuning in te kopen? Dan doet de Sociale verzekeringsbank de administratie voor jeugdhulp, Wmo-ondersteuning en Wlz-zorg.  

Meer weten?

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.