Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Overzicht houden over geldzaken

Een budgetcoach of vrijwilliger helpt u bij gelzaken. Bijvoorbeeld als u het lastig vindt om overzicht te houden. Of als u een persoonsgebonden budget heeft. U kunt ook een cursus omgaan met geld volgen. Of programma's en hulpmiddelen op internet gebruiken.

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt u met uw geldzaken. Een budgetcoach geeft advies. En hij of zij helpt u om achterstanden met betalen af te lossen. Een budgetcoach onderzoekt ook of u recht heeft op toeslagen of belastingkortingen.

  • In sommige gemeenten zijn vrijwillige budgetcoaches. Deze coaches helpen u gratis. Of u betaalt een klein bedrag. Vraag uw gemeente of het maatschappelijk werk om meer informatie.
  • U kunt ook zelf een budgetcoach inhuren. U betaalt dan een uurtarief.

Cursus omgaan met geld

Beheer persoonsgebonden budget

Heeft u een persoonsgebonden budget om zelf zorg of ondersteuning in te kopen? Dan doet de Sociale verzekeringsbank de administratie voor jeugdhulp, Wmo-ondersteuning en Wlz-zorg.  

Meer weten?

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.