Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Regiotaxi

Met de regiotaxi reist u of uw kind van deur tot deur. U spreekt met de regiotaxi een plek af waar zij u ophalen, bijvoorbeeld bij u thuis, bij een bushalte of op een treinstation. Daarnaast heeft de regiotaxi zelf verschillende algemene opstapplaatsen.

De regiotaxi is beschikbaar voor iedereen in een gemeente. Ook als u een rolstoel heeft, brengt de regiotaxi u naar uw bestemming.

Vervoer in de regio

De regiotaxi rijdt in de regio: dus in uw gemeente en naar omliggende gemeenten. Voor grotere afstanden reist u met het openbaar vervoer of met Valys.

Korting

Mensen met een beperking kunnen korting krijgen op het tarief van de regiotaxi. U vraagt dit aan bij uw gemeente (afdeling Wmo). 

Heeft u begeleiding nodig tijdens uw reis? Uw begeleiders reist meestal gratis mee. Soms accepteert de regiotaxi hiervoor een ov-begeleiderskaart. Vraag de regiotaxi in uw regio wat de mogelijkheden zijn.

Zie ook

  • Uw gemeente geeft u meer informatie over taxivervoer. 
  • Valys, vervoersdienst voor mensen met een beperking

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.