Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Reisservice van Valys

Valys is een reisservice voor jeugd en volwassenen met een beperking. U schakelt Valys in voor een dagje uit of voor familiebezoek. Deze service kunt u niet gebruiken voor werk of opleiding. Daarvoor bestaan andere vervoersvoorzieningen.

U maakt gebruik van Valys als u verder dan 5 OV-zones reist vanaf uw woonadres. Deze reisservice brengt u waar u met de lokale of regionale vervoersbedrijven niet kunt komen.

Een rolstoel of scootmobiel kan mee in de taxi.

Reizen met Valys

U of uw kind kan met de Valys reisservice van deur tot deur reizen. U reist hierbij met de taxi. Ook kunt u de taxi combineren met een treinreis. Valys biedt hierbij een reisassistent aan. Deze assistent helpt u van de taxi naar de trein (en omgekeerd). Daarnaast biedt de service een reismaatje aan voor tijdens de treinreis.

Valysritten zijn mogelijk van 6 uur 's ochtends tot 1 uur 's nachts. Bij sommige ritten reist u met andere passagiers samen. Zij worden dan ook opgehaald en weggebracht. Hierdoor kan uw reis wat langer duren.

Kosten

U betaalt een bedrag per kilometer. Er is een hoog en een laag tarief. U kunt een bepaald aantal kilometers per jaar reizen tegen een laag tarief. Als dit aantal kilometers op is, kunt u blijven reizen met Valys. U betaalt dan een wat hoger bedrag per kilometer.

U mag één begeleider gratis meenemen. Andere reisgenoten betalen hetzelfde bedrag als u (maximaal twee personen).

Zie ook

  • Valys, voor de voowaarden van de reisservice.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.