Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Reisservice van Valys

Valys is een reisservice voor jeugd en volwassenen met een beperking. Valys is bedoeld voor reizen die verder gaan dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Een rolstoel of scootmobiel kan mee in de taxi. Het gaat om reizen in de vrije tijd, dus niet voor werk of opleiding. Daarvoor bestaan andere regelingen.

Reizen met Valys

U of uw kind kan met de Valys taxi van deur tot deur reizen, of de taxi combineren met de trein. Ook bij de treinreis is begeleiding van Valys mogelijk. Valysritten zijn mogelijk van 6 uur 's ochtends tot 1 uur 's nachts. Het kan zijn dat er meer passagiers opgehaald en weggebracht worden, waardoor de reis wat langer kan duren.

Kosten

U betaalt een bedrag per kilometer. Er is een hoog en een laag tarief. U kunt een bepaald aantal kilometers per jaar reizen tegen een laag tarief. Als dit aantal kilometers op is, kunt u blijven reizen met Valys. U betaalt dan een wat hoger bedrag per kilometer.

U mag één begeleider gratis meenemen. Andere reisgenoten betalen hetzelfde bedrag als u.

Meer informatie over de kosten vindt u op Valys.nl.

Valyspas aanvragen

Om te reizen met Valys hebt u een Valyspas nodig. Meer informatie vindt u op Valys.nl.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.