Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Rijbewijs

Bestuurders van 75 jaar en ouder worden standaard elke 5 jaar door een arts medisch gekeurd. Verder kunnen ook mensen met een chronische ziekte of beperking hun rijgeschiktheid laten testen.

Wat houdt de medische keuring in?

Tijdens de medische keuring wordt onder andere bekeken:

  • of uw armen en benen goed functioneren;
  • hoe hoog uw bloeddruk is;
  • of u voldoende ziet;
  • of u lichamelijk en geestelijk in staat bent om veilig een motorvoertuig te besturen.

Ziekte of beperking

Mensen met een chronische ziekte of beperking kunnen hun rijgeschiktheid bij het CBR laten toetsen. Ook als u al een rijbewijs heeft, maar twijfelt aan uw rijgeschiktheid. In dat geval kunt u een beoordeling van de rijgeschiktheid bij het CBR aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van het CBR naar:

Herkeuringen bij ADHD en autisme zijn vervallen

De herkeuringen voor mensen met ADHD en/of autisme zijn vervallen. De keuring bij een eerste rijbewijsaanvraag blijft wel bestaan.

Zorgen over het rijgedrag van een ander

Vraagt u zich af of een familielid of bekende in staat is om te rijden? Stel hem of haar voor een Eigen verklaring in te vullen. Het CBR kan dan beoordelen of hij of zij rijgeschikt is. Die beoordeling is niet vrijblijvend. Het besluit ‘niet rijgeschikt’ betekent dat iemand niet meer mag rijden.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.