Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Samen eten

Samen eten kan een oplossing zijn als u niet zelf voor uw maaltijden kunt zorgen, of als u graag gezelschap wilt tijdens het eten. U kunt afspreken met familieleden, vrienden of andere mensen in uw omgeving; daarnaast is het vaak mogelijk om aan te schuiven bij eettafels of eetkringen.

Mensen in uw omgeving

U kunt uw familie, vrienden of buren voorstellen om regelmatig samen te eten. U vindt het misschien lastig om hulp te vragen. Het is dan goed om te weten dat veel mensen graag een ander willen helpen, maar vaak niet weten dat hulp nodig is. Of ze vinden het zelf lastig om hulp aan te bieden. Het is dus vaak nodig om zelf actief om hulp te vragen. Als u het lastig vindt om zelf hulp te vragen in uw omgeving, kunt u advies vragen bij uw gemeente. U kunt ook de Eigen Kracht Centrale inschakelen; u krijgt dan hulp om uw familieleden en bekenden bij elkaar te brengen en samen te bekijken wat nodig is en wie wat wil doen.

Mogelijkheden in de buurt

U kunt ook nagaan of er in uw buurt mogelijkheden zijn om samen met anderen de maaltijd te gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Gezamenlijk eten in een wijkgebouw, buurthuis of ontmoetingscentrum.
  • Een ‘aanschuiftafel’ in een eetcafé, waar u tegen lage kosten gezamenlijk kunt eten.
  • Voor ouderen is het bij verzorgingshuizen, serviceflats en woonzorgcentra vaak mogelijk om mee te eten met de bewoners in het restaurant van de instelling.

Het wijkcentrum of de afdeling Wmo van uw gemeente kan u hierover meer informatie geven.

Meer informatie

Vrijwilligersorganisaties zoals het Leger des Heils en Humanitas richten zich op onderlinge hulp in wijken. U kunt bij deze organisaties informeren naar mogelijkheden om samen te eten.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.