Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Samen naar een arts of zorgverlener

Moet u naar een arts of andere zorgverlener en kunt u niet zelfstandig reizen? Of kunt u wel wat steun gebruiken? Er zijn vrijwilligers die zorgen voor het vervoer en/of praktische en emotionele steun. Bijvoorbeeld:

  • Helpen met de voorbereiding: welke papieren moeten mee, hoe laat moet u vertrekken?
  • U met de auto brengen of meegaan met het openbaar vervoer.
  • U helpen om de weg te vinden in het ziekenhuis.
  • Samen koffie drinken als u moet wachten.
  • Meegaan in de spreekkamer.
  • Thuis nog even napraten.

U bepaalt zelf welke hulp of steun u wilt.

Hulp uit uw omgeving organiseren

U kunt uw familie, vrienden of buren vragen om met u mee te gaan. Vindt u het moeilijk om zelf hulp te vragen in uw omgeving? Vraag dan advies bij uw gemeente. Of misschien is de Eigen Kracht Centrale iets voor u. Dat is hulp om uw familieleden en bekenden bij elkaar te brengen, en samen te bekijken wat nodig is en wie wat wil doen.

Buurthulp is onderlinge hulp door en voor bewoners in buurt, wijk of dorp. Deze vorm van hulp zit tussen mantelzorg en georganiseerd vrijwilligerswerk in. Buurthulp is geven en nemen. Uw buurvrouw gaat bijvoorbeeld mee naar de fysiotherapeut en u past een avondje op de buurkinderen. Meer informatie over buurthulp-projecten vindt u bij Movisie.

Een vrijwilliger vinden voor begeleiding

U kunt in contact komen met een vrijwilliger via een vrijwilligersorganisatie, via de gemeente of via speciale websites. Meer informatie vindt u onder meer bij:

Een vrijwilliger moet uw privacy respecteren. Dat geldt voor alles wat u in uw privéleven doet, maar zeker als het gaat om uw gezondheid.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.