Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Sociaal-medische indicatie kinderopvang

Heeft u of uw partner lichamelijke, psychische of sociale problemen? En kunt u daardoor - tijdelijk - niet volledig voor uw kind(eren) zorgen? Dan adviseert een hulpverlener vaak dat u kinderopvang regelt. U krijgt dan van uw gemeente misschien een bijdrage voor de kinderopvang door sociaal-medische indicatie (SMI).

Hoe vraagt u de indicatie aan?

  • U vraagt de tegemoetkoming aan bij uw gemeente als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag.
  • U heeft een sociaal-medische indicatie nodig.

Heeft u al een sociaal-medische indicatie? Voeg deze dan toe aan uw aanvraag.

Heeft u nog geen sociaal-medische indicatie? Dan vraagt uw gemeente advies aan de GGD of een andere hulpverleningsinstelling. Deze instelling beoordeelt uw situatie.

  • Uw inkomen kan meetellen bij het berekenen van uw tegemoetkoming. In veel gemeenten kunt u pas kinderopvang regelen, nadat u de beslissing over de tegemoetkoming heeft ontvangen. Neem voor meer informatie contact op met uw gemeente.

Meer weten?

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.