Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Studiefinanciering bij ziekte of handicap

Kunt u door uw ziekte of beperking niet binnen vier jaar afstuderen? Dan komt u in aanmerking voor een jaar extra studiefinanciering. U heeft een verklaring nodig van een arts (bij dyslexie: een dyslexieverklaring) en een verklaring van de onderwijsinstelling nodig. Het is belangrijk dat u op tijd met uw studentendecaan bespreekt dat u een ziekte of beperking heeft en dit tot vertraging in de studie leidt. U kunt de extra studiefinanciering dan meteen aanvragen. U kunt de aanvraag dus al doen vóór het einde van de duur van de prestatiebeurs.

Meer informatie over het aanvragen van een jaar extra studiefinanciering vindt u op de website van DUO.

Langer tijd om te studeren

Kunt u door bijzondere omstandigheden zoals een ziekte) uw diploma niet binnen de diplomatermijn halen (10 jaar)? Dan kunt u uitstel krijgen. Uw studentendecaan kan hier meer informatie over geven.

Afstudeerfonds universiteit of hogeschool

Wanneer u geen prestatiebeurs van DUO meer krijgt, is het misschien mogelijk om uw studie te betalen uit het afstudeerfonds van de universiteit of hogeschool. Uw studentendecaan heeft hier meer informatie over.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

  • Handicap + Studie, Expertisecentrum voor Onderwijs en Handicap.
  • Startstuderen.nl, een website voor jongeren die een vervolgopleiding gaan kiezen, waarop ook aandacht is voor jongeren met een beperking.
  • DUO.nl (Dienst Uitvoering Onderwijs).

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.