Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Tegemoetkoming schoolkosten scholieren

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs en is hij 18 jaar of ouder? Dan komt hij mogelijk in aanmerking voor de tegemoetkoming scholieren. Voorwaarde is dat uw kind een voltijdopleiding doet in het voortgezet onderwijs. Dus voor vmbo, havo, vwo, mavo, lwoo, praktijkonderwijs, vso en vavo in Nederland. 

De tegemoetkoming gaat in vanaf het kwartaal na de 18e verjaardag van uw kind. U krijgt dan geen kinderbijslag meer. De tegemoetkoming wordt aan het eind van elke maand uitbetaald door DUO. Uw kind krijgt in elk geval de basistoelage. Afhankelijk van uw inkomen kan uw kind ook nog een aanvullende toelage krijgen. Leerlingen die op kamers wonen krijgen een hogere toelage dan leerlingen die bij hun ouders wonen. 

Uw kind moet de tegemoetkoming zelf aanvragen (vóór het einde van het schooljaar (31 juli)). Het aanvraagformulier staat op de website van DUO.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.