Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)

Kunt u niet werken omdat u al langere tijd ziek bent? Of lukt het u niet om werk te vinden door een beperking? UWV ondersteunt u bij het vinden van werk. Als u niet kunt werken, dan geeft UWV u tijdelijk een inkomen.

Wat doet UWV?

Namens de overheid keert UWV werknemersverzekeringen uit (zoals WW, WIA, Wajong, WAO, WAZ, WAZO en Ziektewet).

Uw werkgever of uitkeringsinstantie (zoals UWV) betaalt voor u een werknemersverzekering aan de Belastingdienst. Dit verzekert u tegen het verliezen van uw inkomen. Oorzaken hiervoor kunnen zijn: verlies van uw baan, arbeidsongeschiktheid of ziek worden.

Naast het uitkeren van geld, heeft UWV ook andere taken:

  • u helpen met het vinden of houden van werk. Hiervoor werkt UWV samen met uw gemeente.
  • beoordelen of u arbeidsongeschikt bent. Arbeidsongeschikt wil zeggen dat u door een ziekte, ongeval of beperking niet kunt werken.
  • beheren van uw persoonlijke gegevens over uw werk of uitkering. Daardoor hoeft u al uw persoonlijke informatie maar één keer door te geven aan de overheid.

Meer weten?

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.