Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Veilig in huis bewegen

Kunt u moeilijk lopen? Lees tips wat u kunt doen om uw huis nog veiliger te maken.

  • Drempels zijn vaak lastig, maar wel handig. Ze houden tocht en vocht tegen. Drempels bij buitendeuren en de badkamerdeur zijn belangrijk. Lage drempels - maximaal 2 cm hoog - met afgeronde hoeken zijn veilig.
  • Verwijder andere drempels. Overgangen tussen ruimten kunt u afdekken met afwerkstrips. En met tochtprofielen voorkomt u tocht. Afwerkstrips en tochtprofielen koopt u bij een bouwmarkt.
  • Werk losliggende snoeren weg. Hiervoor bestaan speciale kabelgoten. U kunt ze bijvoorbeeld met zelfplakkende kabelklemmen vastmaken aan de plinten. U koopt deze materialen bij een bouwmarkt.
  • Haal losliggende kleden weg. Of doe er anti-slipmateriaal onder.

Andere mogelijkheden

Hulp

Kunt u alle aanpassingen niet zelf uitvoeren? Schakel dan een klussendienst in. U vindt adressen van klussendiensten in de telefoongids. Bij sommige klussendiensten krijgt u korting (speciaal voor mensen met een beperking en ouderen).

Hulp gemeente

Wilt u de kans om te vallen zo klein mogelijk maken? En kunt u dit probleem niet oplossen  met iemand uit uw omgeving? Neem dan contact op met uw gemeente. Uw gemeente geeft u advies en vergoedt eventueel bepaalde aanpassingen.

Meer weten?

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.