Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Sociaal-medisch vervoer door het Rode Kruis

Het sociaal-medisch vervoer van het Rode Kruis is aangepast vervoer voor mensen die vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking extra ondersteuning nodig hebben. Het aangepaste vervoer kan plaatsvinden zittend, liggend of per rolstoel.

De wagens van het Rode Kruis worden niet ingezet voor ambulancevervoer en ook niet voor gewoon taxivervoer.

Geschoolde chauffeurs

Het aangepaste vervoer wordt verricht door chauffeurs die extra geschoold zijn op het gebied van rijvaardigheid, het vervoer van gewonden of mensen met beperkingen en zijn vertrouwd met het hanteren van rolstoelen en brancards. Het aangepaste vervoer wordt doorgaans uitgevoerd door twee vrijwilligers van wie ten minste één ook ehbo kan bieden.

Voor wie?

Sociaal-medisch vervoer is bedoeld voor bedlegerige mensen die graag bij een gebeurtenis willen zijn, zoals een bruiloft of begrafenis of gezamenlijke uitstapjes voor mensen met beperkingen.

Rode Kruis in de regio

U kunt bij de afdeling van het Rode Kruis in uw regio navragen of sociaal-medisch vervoer mogelijk is. U vindt de adressen op de website van het Rode Kruis. In sommige regio's kunt u het vervoer online aanvragen.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.