Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Verzorgingshuis

In een verzorgingshuis wonen ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het verzorgingshuis helpt onder meer bij de persoonlijke verzorging en het huishouden.

Welke hulp is er mogelijk?

In een verzorgingshuis krijgt u bijvoorbeeld hulp bij:

  • opstaan, wassen en aankleden;
  • het huishouden, vrijetijdsbesteding en maaltijden;
  • medicijngebruik.

In een verzorgingshuis is slechts beperkt verpleging mogelijk (wondverzorging, injecties e.d.). Als u veel verpleging nodig heeft, kunt u een indicatie aanvragen voor een verpleeghuis.

Wonen in verzorgingshuis

Voor 24-uurszorg in een verzorgingshuis heeft u een indicatie voor Wlz-zorg nodig. De eisen voor een indicatie worden steeds strenger. U moet dus veel zorg nodig hebben om een indicatie te krijgen.

Wonen in een woonzorgcentrum of serviceflat kan een alternatief zijn. 

Eigen bijdrage

Voor wonen in een verzorgingshuis betaalt u een eigen bijdrage voor de Wlz. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, vermogen en uw gezinssamenstelling. Het CAK berekent en incasseert de eigen bijdrage.

Zie ook

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.