Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Vrouwen- en mannenopvang

Bent u slachtoffer van lichamelijk, seksueel of psychisch geweld? En wilt en kunt u niet thuis blijven wonen? Dan kunt u terecht in een opvang. Vooral als het geweld in uw huis gebeurt. De dader kan een (ex-)partner, kind, familielid of vriend zijn.

Opvangcentrum

In een opvangcentrum komt u tot rust. En u krijgt er hulp. Professionele hulpverleners helpen u bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Ze bespreken uw problemen. En vertellen niets verder over wat u zegt (geheimhoudingsplicht).

Een hulpverlener helpt u bij:

  • het regelen van (medische) zorg in de opvang
  • het vinden van een geheim adres, als dat nodig is
  • het regelen van een scheiding
  • het krijgen van een inkomen of het vinden van werk
  • het vinden van een nieuwe woonplek na de opvang
  • hulp bij het omgaan met uw familie of (ex-)partner

Meestal blijft u 3 maanden in een opvangcentrum. Na het vertrek uit de opvang krijgt u vaak nog begeleiding (nazorg).

Aanmelden

De volgende organisaties en personen helpen u bij het zoeken:

Kosten

Uw gemeente regelt de opvang vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U betaalt een eigen bijdrage aan de instelling. De gemeente bepaalt de hoogte van deze bijdrage. Uw gemeente zorgt dat u voldoende zak- en kleedgeld overhoudt.

Opvang huisdieren bij huiselijk geweld

Mishandelt de dader ook uw huisdier? Of wilt u uw huisdier niet thuis achterlaten? Blijf van mijn dier zorgt voor opvang van uw huisdier(en).

Meer weten?

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.