Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Wajong

Kunt u niet werken door een beperking of ziekte die u op jonge leeftijd kreeg? U krijgt dan mogelijk van UWV een Wajong-uitkering. Wajong staat voor Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten.

Voorwaarde voor een Wajong-uitkering

De Wajong is op 1 januari 2015 bijna helemaal opgegaan in de Participatiewet. U krijgt alleen een Wajong uitkering als u op jonge leeftijd volledig en duurzaam arbeidsongeschikt bent geraakt. In alle andere gevallen heeft u mogelijk recht op een uitkering via de Participatiewet.

Drie varianten Wajong

De Wajong is niet alleen in 2015 maar ook in 2010 veranderd. Er bestaan daardoor drie vormen: 'oude Wajong', 'nieuwe Wajong' en 'Wajong 2015' (onder de Participatiewet).

Heeft u al Wajong? Bekijk welke rechten u houdt onder de Participatiewet:

Hoe vraag ik een Wajong-uitkering aan?

Wilt u weten of u een Wajong-uitkering krijgt? Vraag dan aan UWV een beoordeling arbeidsvermogen. UWV beoordeelt of u mogelijkheden heeft om te werken. Dit noemt UWV arbeidsvermogen.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.