Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Wijkteam, jeugdteam en Wmo-loket

Heeft u - of uw kind - een ziekte of beperking? Dan kunt u bij uw gemeente terecht voor hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet. In veel gemeenten is een Wmo-loket, een (sociaal) wijkteam en/of een jeugdteam. 

Wmo-loket

  • Bij het Wmo-loket van uw gemeente kunt u terecht voor informatie en advies over wonen, welzijn en zorg.
  • Het Wmo-loket is een plek waar u langs kunt gaan. Bijvoorbeeld in het gemeentehuis of op een andere locatie. In het Wmo-loket kunnen verschillende organisaties samenwerken. 

Wijkteam en jeugdteam

  • Steeds meer gemeenten hebben (sociale) wijkteams. Ze richten zich op het voorkomen van problemen. En op een betere sfeer en samenwerking in de buurt.
  • Het team bestaat uit verschillende medewerkers zorg en welzijn. In het wijkteam zitten vaak ook hulpverleners. Zij kunnen korte, lichte ondersteuning bieden. Ze regelen eventueel ook zwaardere hulp.
  • Heeft u hulp nodig in het dagelijks leven? Zijn er problemen in uw gezin? Of heeft uw kind jeugdhulp nodig? Dan kunt u terecht in een wijkteam in uw buurt. Sommige gemeenten hebben - ook - een speciaal jeugdteam voor kinderen tot 18 jaar. 
  • De medewerkers kunnen ook zelf bij u langskomen. Of op verzoek van andere mensen.

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.