Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Wijkverpleging

Wilt u medische zorg thuis ontvangen? Of heeft u hulp nodig bij het aankleden of wassen? Dan is wijkverpleging voor u geschikt. Wijkverpleging is persoonlijke zorg en verpleging aan huis. U ontvangt wijkverpleging als u een chronische ziekte, lichamelijke beperking of psychische stoornis heeft.

Wat voor zorg ontvangt u?

U krijgt van een wijkverpleegkundige bijvoorbeeld ondersteuning bij het opstaan, douchen of het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg als dit nodig is. Zoals het verzorgen van een wond of het geven van uw medicijnen.

Een wijkverpleegkundige geeft ook andere zorg:

Andere vormen van verpleging en verzorging

  • Heeft u specialistische zorg thuis nodig van een verpleegkundige? Dit heet medisch-specialistische verpleging thuis (MSVT). MSVT valt niet onder wijkverpleging.
  • Heeft u of uw kind psychische problemen, een verstandelijke beperking of een zintuiglijke beperking? En wilt u persoonlijke verzorging regelen? Stap dan binnen bij uw gemeente en vraag begeleiding aan (Wmo-ondersteuning). 

Hoe regelt u wijkverpleging?

U vraagt een indicatie voor wijkverpleging aan bij de wijkverpleegkundige. 

Hoeveel betaalt u voor wijkverpleging?

Uw zorgverzekeraar vergoedt uw kosten voor wijkverpleging. U betaalt geen eigen risico. 

Met een persoonsgebonden budget kunt u zelf wijkverpleging inkopen. 

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.