Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Ziektewet

Heeft u geen werkgever (meer) en wordt u ziek? Dan krijgt u in sommige gevallen een Ziektewet-uitkering van UWV. Bijvoorbeeld als u uitzendkracht bent, uw contract afloopt tijdens uw ziekte of als u WW krijgt. U heeft dan geen werkgever die uw loon doorbetaalt terwijl u ziek bent.

Voorwaarden

U moet zich uiterlijk op de tweede dag die u ziek bent, melden. Een medewerker van UWV neemt dan contact met u op. Hij bespreekt met u hoe u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. En of u een Ziektewet-uitkering kunt krijgen.

Werkt u als uitzend- of oproepkracht? Of heeft u een fictief dienstverband? U heeft een fictief dienstverband als u stagiair, freelancer of bijvoorbeeld een thuiswerker ben. Dan ziet UWV u ook als iemand zonder werkgever. U krijgt onder bepaalde voorwaarden ook een Ziektewet-uitkering.

Ziektewet-uitkering aanvragen

Bij wie en hoe u zich ziek meldt, hangt af van uw situatie. Via UWV hoort u hoe u de Ziektewet-uitkering aanvraagt.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.