Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Vergoeding van zorg in het buitenland

Heeft u tijdens uw vakantie in het buitenland zorg nodig? Dan bent u ook in het buitenland verzekerd voor zorg. Maar woont, werkt of studeert u in het buitenland? En heeft uw kind in het buitenland jeugdhulp nodig? Dan moet u de vergoeding voor zorg mogelijk anders regelen. Dat geldt ook als u naar een ander land wilt gaan voor een behandeling.

Student, werkende of inwoner ander land

  • Gaat u studeren of werken in het buitenland? Dan kunt u uw zorgverzekering in Nederland alleen aanhouden als u in Nederland verzekerd blijft voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Op de site van het CAK leest u of dit ook voor u geldt.
  • Studeert én werkt u in het buitenland? Dan blijft u mogelijk verzekerd voor zorg in Nederland. Dit is afhankelijk van het land waar u de behandeling krijgt. En of u verzekerd blijft voor zorg vanuit de Wlz. Op de site van het CAK leest u hier meer over.

Naar buitenland voor behandeling

Wilt u in het buitenland een medische behandeling krijgen? Dan vergoedt uw verzekeraar mogelijk deze zorg, afhankelijk van het land waar u de behandeling krijgt.

  • In een land van de Europese Unie (EU)
    Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, vergoedt uw zorgverzekeraar de behandeling in een ander EU-land. Vraag uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Het Nationaal Contactpunt geeft u meer informatie over wat u nog meer moet regelen.
  • In een land buiten de EU
    Heeft u al een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz)? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar mogelijk uw behandeling. Heeft u geen Wlz-indicatie? Check dan uw polis. Of vraag uw zorgverzekering om meer informatie.

Jeugdhulp buitenland

  • Wilt u jeugdhulp - begeleiding of ondersteuning - in het buitenland voor uw Nederlandse kind? Vraag dan in het land waar u woont jeugdhulp aan. Neem voor meer informatie contact op met de verzekeringsinstelling waar uw kind staat ingeschreven als 'rechthebbende op verstrekkingen ten laste van Nederland'.
  • Regelt de verzekeringsinstelling in het woonland geen jeugdhulp? Neem dan contact op met uw gemeente in het land waar u woont.

Meer weten?

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.