Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Zorg op school

Gaat uw kind naar een gewone school? En heeft uw kind meer zorg nodig dan wat de school biedt aan passend onderwijs? Dan krijgt uw kind extra zorg. Wie wat vergoedt, is afhankelijk van de leeftijd van uw kind. En van de zwaarte van de zorg. 

Leerlingen tot 18 jaar

  • Begeleiding en persoonlijke verzorging vallen onder de Jeugdwet. Ook als deze zorg op school nodig is. Uw gemeente helpt uw kind met toegang tot jeugdhulp. Uw gemeente maakt afspraken voor passend onderwijs via een regionale samenwerking tussen scholen.
  • Verpleging en persoonlijke zorg tijdens het onderwijs vallen onder de zorgverzekering. Hierover maakt u als ouder zelf afspraken met de school.

Leerlingen van 18 jaar en ouder

Onderwijs en intensieve zorg (alle leeftijden)

Heeft uw kind een indicatie voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan kan uw kind - naast de Wlz-zorg - ook onderwijs volgen. Het aantal uren Wlz-zorg blijft hetzelfde. De aanbieder van Wlz-zorg en de school spreken samen af hoe uw kind de juiste zorg op school krijgt.

Meer weten?

Mail advies

U kunt het overzicht met oplossingen mailen naar uzelf of iemand anders. In de mail staat een hyperlink naar uw lijst met oplossingen. Vul hieronder het mailadres van de ontvanger in en klik op Verstuur.