Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Wijkteam, jeugdteam en Wmo-loket

Heeft u - of uw kind - een ziekte of beperking? Dan kunt u bij uw gemeente terecht voor hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet. In veel gemeenten is een Wmo-loket, een (sociaal) wijkteam en/of een jeugdteam. 

Wmo-loket

  • Bij het Wmo-loket van uw gemeente kunt u terecht voor informatie en advies over wonen, welzijn en zorg.
  • Het Wmo-loket is een plek waar u langs kunt gaan. Bijvoorbeeld in het gemeentehuis of op een andere locatie. In het Wmo-loket kunnen verschillende organisaties samenwerken. 

Wijkteam en jeugdteam

  • Steeds meer gemeenten hebben (sociale) wijkteams. Ze richten zich op het voorkomen van problemen. En op een betere sfeer en samenwerking in de buurt.
  • Het team bestaat uit verschillende medewerkers zorg en welzijn. In het wijkteam zitten vaak ook hulpverleners. Zij kunnen korte, lichte ondersteuning bieden. Ze regelen eventueel ook zwaardere hulp.
  • Heeft u hulp nodig in het dagelijks leven? Zijn er problemen in uw gezin? Of heeft uw kind jeugdhulp nodig? Dan kunt u terecht in een wijkteam in uw buurt. Sommige gemeenten hebben - ook - een speciaal jeugdteam voor kinderen tot 18 jaar. 
  • De medewerkers kunnen ook zelf bij u langskomen. Of op verzoek van andere mensen.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.