Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Hulp bij boodschappen doen

Buren, familieleden en vrienden kunnen vaak helpen met boodschappen doen. Vindt u het lastig om hulp te vragen? Bedenk dan dat veel mensen graag willen helpen, maar niet weten dat u hulp nodig heeft.

  • Weet u niet goed wie u kan helpen? Of vindt u het lastig om hulp te vragen? Dan kunt u terecht bij uw gemeente voor advies. 

Vrijwilligershulp

  • Ook vrijwilligers kunnen helpen. Bijvoorbeeld met het doen van boodschappen. Op vrijwilliger vinden voor hulp leest u meer over vrijwilligersorganisaties. 
  • Buurthulp is een speciale vorm van hulp: hulp door en voor bewoners in de buurt, de wijk of het dorp. Bij buurthulp helpt u vaak elkaar. Uw buurvrouw brengt bijvoorbeeld boodschappen voor u mee. En u helpt de kinderen van de buurvrouw met hun huiswerk. 

Boodschappen laten bezorgen

U kunt uw boodschappen ook thuis laten bezorgen. Veel supermarkten hebben een bezorgdienst. U betaalt de kosten van de boodschappen en een bedrag voor het brengen van de boodschappen. Sommige thuiszorgorganisaties hebben ook een boodschappenservice.

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.