Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Vrouwen- en mannenopvang

Bent u slachtoffer van lichamelijk, seksueel of psychisch geweld? En wilt en kunt u niet thuis blijven wonen? Dan kunt u terecht in een opvang. Vooral als het geweld in uw huis gebeurt. De dader kan een (ex-)partner, kind, familielid of vriend zijn.

Opvangcentrum

In een opvangcentrum komt u tot rust. En u krijgt er hulp. Professionele hulpverleners helpen u bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Ze bespreken uw problemen. En vertellen niets verder over wat u zegt (geheimhoudingsplicht).

Een hulpverlener helpt u bij:

  • het regelen van (medische) zorg in de opvang
  • het vinden van een geheim adres, als dat nodig is
  • het regelen van een scheiding
  • het krijgen van een inkomen of het vinden van werk
  • het vinden van een nieuwe woonplek na de opvang
  • hulp bij het omgaan met uw familie of (ex-)partner

Meestal blijft u 3 maanden in een opvangcentrum. Na het vertrek uit de opvang krijgt u vaak nog begeleiding (nazorg).

Aanmelden

De volgende organisaties en personen helpen u bij het zoeken:

Kosten

Uw gemeente regelt de opvang vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U betaalt een eigen bijdrage aan de instelling. De gemeente bepaalt de hoogte van deze bijdrage. Uw gemeente zorgt dat u voldoende zak- en kleedgeld overhoudt.

Opvang huisdieren bij huiselijk geweld

Mishandelt de dader ook uw huisdier? Of wilt u uw huisdier niet thuis achterlaten? Blijf van mijn dier zorgt voor opvang van uw huisdier(en).

Meer weten?

De hulp is nodig in:

Gemeente onbekend

Uw gemeente kan niet worden bepaald op basis van uw huidige internetverbinding. Kies 'Wijzig' om uw gemeente in te voeren.