Bewegen voor ouderen

Door bewegen krijgt u een betere conditie en voelt u zich lichamelijk en geestelijk fit. Ook op oudere leeftijd. Daarnaast helpt bewegen om langer zelfstandig te kunnen blijven leven. En het verkleint de kans dat u valt.

Waarom is bewegen goed?

Bewegen is goed voor het geheugen en het concentratievermogen. En ook voor de snelheid waarmee mensen informatie verwerken. Er komt ook steeds meer bewijs dat bewegen het risico op het ontstaan van dementie vermindert en het proces van Alzheimer vertraagt.

Lees meer over waarom sporten en bewegen goed is voor ouderen (Allesoversport.nl).

Waar kan ik terecht voor bewegen voor ouderen?

Veel gemeenten organiseren speciale bijeenkomsten voor 55-plussers. Dit heet: Meer bewegen voor ouderen. Bijvoorbeeld wandelen, gymnastiek, dansen, Nordic walking of zwemmen.

  • Bewegingslessen voor ouderen zijn er door het hele land. Vaak bij zorg- en welzijnsorganisaties.
  • Vraag aan het Wmo-loket van uw gemeente waar de lessen in uw buurt zijn. En vanaf welke leeftijd u mee kunt doen (meestal vanaf 55 jaar).
  • U kunt ook thuis meer bewegen. Via het tv-programma Nederland in beweging van omroep Max. Ook kunt u meedoen met Nederland in Beweging via YouTube op het internet.

Krijg ik een vergoeding?

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor meer bewegen voor ouderen via de aanvullende verzekering. Vraag uw zorgverzekeraar om meer informatie. Of kijk in uw polis wat wel en niet wordt vergoed.

Bekijk ook

Wat kan de gemeente voor mij betekenen?

Vul hieronder de naam in van uw gemeente om de informatie te bekijken.

Bekijk ook op Regelhulp.nl

Afdrukken
Delen