Jonggehandicaptenkorting

Heeft u al vanaf jonge leeftijd een beperking of ziekte waardoor u niet - volledig - kunt werken? Dan heeft u misschien recht op korting voor jonggehandicapten. Hierdoor betaalt u minder belasting over uw inkomen.

Wanneer heb ik recht op de jonggehandicaptenkorting?

U kunt de jonggehandicaptenkorting onder de volgende voorwaarden krijgen:

Krijgt u geen Wajong-uitkering, maar heeft u hier wel recht op? Bijvoorbeeld omdat u werkt of een andere uitkering heeft? Dan krijgt u ook de jonggehandicaptenkorting.

  • U heeft recht heeft op hulp vanuit de Wajong om werk te vinden. Het maakt niet uit als u de hulp niet ontvangt, omdat u een ander inkomen heeft.
  • U heeft de AOW-leeftijd (Belastingdienst.nl) nog niet bereikt.

Hoe vraag ik de jonggehandicaptenkorting aan?

Veel jonggehandicapten krijgen de korting al. Dat komt doordat UWV het bedrag verrekent met de Wajong-uitkering. U hoeft dan niets te doen.

Vaak verrekent uw werkgever de korting met uw loon. U kunt dit nakijken op de formulieren van UWV of navragen bij uw werkgever.

Is de korting nog niet verrekend met uw salaris of uitkering? Dan kunt u de korting zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kan via de belastingaangifte (Belastingdienst.nl) na afloop van het jaar. Of met een voorlopige aanslag (Belastingdienst.nl).

Hoeveel jonggehandicaptenkorting kan ik krijgen?

Bekijk hoe hoog de jonggehandicaptenkorting (Belastingdienst.nl) is. Deze korting verandert ieder jaar.

Lees meer over heffingskortingen bij de Belastingdienst (Belastingdienst.nl).

Bekijk ook

Bekijk ook op Regelhulp.nl

Afdrukken
Delen