Maaltijden en boodschappen regelen

Is zelf koken en boodschappen doen lastig voor u? U kunt dan maaltijden of boodschappen laten bezorgen. U kunt ook samen met anderen eten.

Wat kan ik zelf regelen?

Een maaltijdservice bezorgt maaltijden bij u thuis. Verse maaltijden en/of ingevroren maaltijden. U kiest eerst uit een lijst wat u wilt eten. Daarna worden de maaltijden bij u thuis afgeleverd: overdag of ’s avonds.

De maaltijdservice voor ouderen is vaak onderdeel van een zorginstelling of welzijnsorganisatie. Dat geldt ook voor de maaltijdservice voor mensen met een beperking.

Een vrijwilliger brengt de maaltijden gratis rond. En u betaalt alleen de kosten van de maaltijd. Soms zelfs met korting. De zorginstelling in uw buurt kan u hier meer over vertellen. Of uw gemeente.

Goed om te weten

Via internet vindt u ook veel adressen van restaurants en organisaties die maaltijden thuisbezorgen.

U kunt ook uw boodschappen thuis laten bezorgen. Veel winkels hebben een bezorgdienst. U betaalt de kosten van de boodschappen plus een bedrag voor het bezorgen.

  • U vindt veel boodschappendiensten via boodschappenspot.nl. (Boodschappenspot.nl)
  • Sommige thuiszorgorganisaties hebben ook een boodschappenservice.
  • U kunt ook familie of vrijwilligers vragen om af en toe boodschappen voor u te doen.

Kunt u zelf niet koken? Of wilt u niet altijd alleen eten? U kunt er ook voor kiezen om - af en toe - samen met anderen te eten.

 


Lees meer over samen eten.

Wat kan de gemeente voor mij betekenen?

Vul hieronder de naam in van uw gemeente om de informatie te bekijken.
Afdrukken
Delen