Vervoer door het Rode Kruis

Ligt u door een beperking of ziekte altijd in bed en wilt u graag ergens naartoe? Naar een bepaalde gebeurtenis? Het Rode Kruis vervoert u. Vervoer door het Rode Kruis heet sociaal-medisch vervoer.

Wat kan ik zelf regelen?

Het Rode Kruis vervoert u als u aanwezig wilt zijn bij bepaalde gebeurtenissen. Bijvoorbeeld een bruiloft, een begrafenis of gezamenlijke uitstapjes voor mensen met een beperking.

Vraag bij een Rode Kruis-afdeling in uw regio (Rodekruis.nl) of sociaal-medisch vervoer voor u mogelijk is. In sommige regio's kunt u het vervoer online aanvragen.

Hoe werkt het sociaal-medisch vervoer door het Rode Kruis?

Bij sociaal-medisch vervoer door het Rode Kruis zit of ligt u in de wagen. Vervoer in een rolstoel is ook mogelijk. De wagen van het Rode Kruis is geen ambulance. Hij is ook niet bedoeld als gewone taxi.

Geschoolde chauffeurs

Twee vrijwilligers vervoeren u. De chauffeur is extra opgeleid om mensen met een beperking of ziekte te vervoeren. Ten minste 1 van de 2 vrijwilligers heeft een EHBO-diploma. Verder kent de chauffeur het gebruik van rolstoelen en brancards.

Kan ik een vergoeding krijgen?

Informeer bij uw gemeente of uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor vergoeding van sociaal-medisch vervoer door het Rode Kruis.

Lees meer over vergoeding van taxivervoer en ligtaxis (Zorgverzekeringwijzer.nl).

Bekijk ook:

Afdrukken
Delen