Regelhulp.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

-A A +A

Regelhulp, wegwijzer naar zorg en ondersteuning

Gemeenten zijn het aanspreekpunt voor alle zorgvragen van hun inwoners. Zorg wordt steeds meer lokaal georganiseerd. Regelhulp biedt landelijke basisinformatie over zorg en ondersteuning, en biedt gemeenten de mogelijkheid om eenvoudig lokale informatie toe te voegen. Ook zijn er koppelingen naar sociale kaarten met lokale en regionale adressen (Sociale kaart Nederland (MEE) en G!DS).

Regelhulp.nl optimaal gebruiken 

Als gemeente kunt u Regelhulp.nl optimaal inzetten bij het informeren van uw inwoners. Dat kan op drie manieren:

  1. Voeg lokale informatie toe aan Regelhulp.nl
  2. Gebruik de sociale kaart van Sociale kaart Nederland (MEE) of G!DS in combinatie met Regelhulp.nl
  3. Integreer de content van Regelhulp.nl in uw eigen website. 

1. Lokale informatie op Regelhulp 

Regelhulp bevat landelijke informatie over bijna 400 onderwerpen. U kunt als gemeente bij een groot aantal teksten lokale informatie toevoegen en zelf beheren. Uw inwoners zien de lokale informatie als zij aangeven in welke gemeente zij wonen.

Het toevoegen van lokale informatie is gratis en kunt u eenvoudig zelf doen via het Beheerportaal voor gemeenten. Onze centrale redactie doet altijd een laatste check op spelling en taalniveau. 

Gebruikt u het Beheerportaal nog niet? Vraag dan een account aan via info@regelhulp.nl. 

2. Koppeling met sociale kaarten

Regelhulp heeft automatische koppelingen met de sociale kaarten van Sociale kaart Nederland (MEE) en G!DS. Verwijzingen naar Jalp of andere sociale kaarten kunt u handmatig per onderwerp aanbrengen via het Beheerportaal gemeenten.