Landelijke campagne cliëntondersteuning van start

20 januari 2020

Een cliëntondersteuner helpt en denkt met u mee over zorg en ondersteuning: wat past bij u en welke keuzes kunt u maken?

Landelijke campagne cliëntondersteuning van start


Op 20 januari 2020 is de landelijke Campagne Co (Cliënt­ondersteuning) gestart. De campagne is gericht op iedereen die te maken kan krijgen met cliëntondersteuning in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of Wlz (Wet langdurige zorg)

Op de website clientondersteuning.co.nl zijn naast informatie over cliënt­ondersteuning ook filmpjes, verhalen en ervaringen te zien van mantelzorgers, ouders, partners en verwijzers over cliënt­ondersteuning.

Wat kan een cliënt­ondersteuner (Co) voor u betekenen?

Cliëntondersteuners beschikken over veel kennis van het aanbod in zorg en ondersteuning en ze weten de weg hiernaartoe. Ze luisteren naar uw wensen, zien mogelijkheden en bespreken waar en bij wie u zorg of ondersteuning kunt krijgen. Ze verlenen zelf geen zorg of ondersteuning en staan los van zorgorganisaties. Een cliënt­ondersteuner inschakelen kost u niets.

Lees meer over cliënt­ondersteuning

Met de website Co (Cliënt­ondersteuning) wil men de vindbaarheid via zorgkantoren, gemeenten en onafhankelijke cliënt­ondersteuningorganisaties (OCO's) vergroten. De campagne is een initiatief van zorgkantoren, organisaties voor cliëntondersteuning en gemeenten en mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS (Rijksoverheid).

Meer informatie

Cliëntondersteuning in de Wmo
Cliëntondersteuning in de Wlz
Toegang tot zorg in 7 stappen
Hulp van de gemeente


 

Afdrukken
Delen