Hulp vinden bij werk

16 november 2018

Een nieuwe baan vinden kan soms erg lastig zijn. Bekijk 5 tips die u helpen de kans op een nieuwe baan te vergroten.

Hulp vinden bij werk

 

Veel mensen hebben moeite met het vinden van een nieuwe baan. Het is belangrijk om een baan te vinden die goed bij u past. Onderstaande tips kunnen u daarbij helpen.

Tip 1: Een baan vinden via uw netwerk

Laat mensen in uw omgeving weten dat u op zoek bent naar nieuw werk. Bijvoorbeeld uw familieleden, vrienden en oud-collega’s. Door uw netwerk te vergroten, heeft u meer kans om via andere mensen een nieuwe baan te vinden.

Tip 2: Zoek naar vacatures

Zorg dat uw cv is bijgewerkt en schrijf u ook in bij uitzendbureaus. Als u een uitkering (Werk.nl) heeft aangevraagd bij UWV bent u automatisch geregistreerd als werkzoekende. Op Werk.nl leest u meer informatie en tips over een sollicitatiebrief schrijven en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.  

Tip 3: Leren

Door nieuwe kennis op te doen of uw huidige kennis bij te spijkeren, kunt u uw kansen op het vinden van een baan vergroten. Bijvoorbeeld een cursus Nederlandse taal (Werk.nl) als u niet goed Nederlands spreekt of een startkwalificatie (Rijksoverheid) of ervaringscertificaat behalen.

Tip 4: Ervaring opdoen

U kunt ook ervaring opdoen en uw vrije tijd nuttig besteden door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen, een leerwerktraject (lerenenwerken.nl) te volgen of een stage (Stagemarkt.nl) of leerbaan. Deze (werk)ervaringen kunt u ook op uw cv zetten. 

Tip 5: Weer gaan werken (re-integratie)

Wilt u weer werken maar lukt dat moeilijk door bijvoorbeeld uw ziekte of beperking? Vraag dan hulp en advies bij UWV of uw gemeente. Zij bieden re-integratietrajecten aan zoals persoonlijke ondersteuning of werkplekaanpassingen. In sommige gevallen kunt u ook hulp krijgen van een jobcoach.

Afdrukken
Delen