Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

11 oktober 2018

Zaterdag 13 oktober 2018 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Maak kennis met dit onderwerp door mee te doen aan activiteiten bij u in de buurt.

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is zorg voor iemand die ongeneeslijk ziek is. Deze zorg kan bestaan uit verzorging en verpleging en aandacht voor zingeving en spiritualiteit. Maar ook uit hulp bij het oplossen van psychische en sociale problemen en het ondersteunen bij het afronden van het leven en afscheid nemen. Het belangrijkste doel van palliatieve zorg is om de kwaliteit van leven te behouden. 

Voor wie?

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (Agora.nl) valt ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober. Dit jaar is dat op zaterdag 13 oktober 2018. Op deze dag kunt u in heel Nederland informatiebijeenkomsten bijwonen en deelnemen aan activiteiten. U kunt hier als burger, patiĆ«nt, naaste, mantelzorger, vrijwilliger, zorgverlener en professional vrijwillig aan meedoen. Bekijk de agenda (Palvooru.nl) voor activiteiten bij u in de buurt.

IDPZ 2018

Elk jaar zetten veel organisaties zich in voor goede palliatieve zorg. Steeds meer mensen weten wel wat palliatieve zorg is, maar nog niet goed wat dit voor hen kan betekenen. Tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) kunnen mensen door het meedoen aan activiteiten en bijeenkomsten hier meer over te weten komen. Deze worden georganiseerd door bijvoorbeeld hospices, ziekenhuizen of mantelzorg- en vrijwilligersorganisaties. Op Twitter wordt vaak de hashtag #IDPZ geplaatst. Dit jaar is dat #IDPZ2018 (Twitter.com). Door op deze term te zoeken, is snel informatie te vinden over deze dag. 

Afdrukken
Delen