Sporten voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

08 augustus 2018

Heeft u een laag inkomen of een uitkering? En kunt uw kind hierdoor niet meedoen aan een sport of andere activiteit? Dan kunt u uw gemeente om hulp vragen.

Sporten voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

 

Gemeenten bieden verschillende regelingen aan voor gezinnen met weinig geld. Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijdrage of kortingspas om mee te kunnen doen aan sport en cultuur. Met zo'n pas kunnen kinderen bijvoorbeeld goedkoop of gratis sporten en naar zwemles. Vraag uw gemeente om meer informatie.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds betaalt voor gezinnen met een laag inkomen de sportspullen en het lesgeld van een sportclub voor kinderen tussen 4 en 18 jaar. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk kinderen meedoen aan een sport of activiteit die ze leuk vinden. 

Ouders kunnen bij het Jeugdsportfonds niet zelf een aanvraag (Jeugdfondssportencultuur.nl) doen. Deze worden gedaan door bijvoorbeeld een leerkracht, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Wanneer het Jeugdsportfonds de aanvraag heeft goedgekeurd, betaalt het fonds de rekeningen van de sportclub en de sportwinkel.   

Stichting Leergeld

Behalve het Jeugdsportfonds geeft ook Stichting Leergeld kinderen de kans om mee te doen aan bijvoorbeeld voetbal, dansen, muziekles of zwemmen. Hiervoor kunt u wel zelf een aanvraag (Leergeld.nl) doen. 

Wilt u weten op welke andere bedragen u mogelijk recht heeft? Kijk op berekenuwrecht.nl (Nibud.nl). 

 

Afdrukken
Delen