Vrijwilligerswerk met ouderen

18 oktober 2018

Wilt u uw vrije tijd nuttig besteden? Word vrijwilliger bij u in de buurt en doe mee aan een vrijwilligersactiviteit met ouderen.

Vrijwilligerswerk met ouderen

Wat doet een vrijwilliger?

Als vrijwilliger biedt u hulp aan mensen die het nodig hebben. Dit kan bij iemand thuis zijn, in een verzorgingshuis, in de buitenlucht of op een andere locatie. U bepaalt zelf hoeveel uren u beschikbaar bent en aan wat voor activiteit u wilt meedoen. Daarnaast komt u snel in contact met mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Mensen die ouder worden, kunnen soms eenzaam zijn en alledaagse activiteiten niet meer zelfstandig doen. Als vrijwilliger kunt u iets voor een ander betekenen. Vrijwilligersactiviteiten met ouderen zijn bijvoorbeeld:

  • gezelschap houden door bijvoorbeeld samen te schaken, kaarten of bingo spelen;
  • helpen bij het koken en serveren van een warme maaltijd;
  • een wandeling en een praatje maken in het park;
  • helpen bij klusjes aan huis. 

Vrijwilligersorganisaties

Veel vrijwilligers werken via een vrijwilligersorganisatie (vrijwilligerswerk.nl). Hier kunt u zich inschrijven als vrijwilliger en op zoek gaan naar een activiteit met ouderen bij u in de buurt. Naast ouderen kunt u ook andere groepen mensen helpen zoals kinderen, mensen met een beperking, migranten of dak- en thuislozen.

Humanitas.nl
Zonnebloem.nl
Ikwordmaatje.nl
Nlcares.nl

Vrijwilligersvergoeding

Sommige vrijwilligersorganisaties bieden een vrijwilligersvergoeding aan. BIjvoorbeeld in de vorm van reiskostenvergoeding of gratis aansprakelijkheids- of ongevallenverzekering. Vraag bij de vrijwilligersorganisatie wat er voor u mogelijk is.

Meer informatie

Vrijwilligerswerk doen met een beperking

Afdrukken
Delen