20 juni Workshop Vind ruimte in de regels!

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Culemborg

Herken je dit? Je weet welke zorg iemand nodig heeft, maar het lukt niet om die zorg te organiseren. Je draait in een kringetje rond of je loopt vast in de regels. Je bent een routewijzer voor mensen die zorg nodig hebben, maar soms verdwaal je zelf in het systeem.

Sfeertekening

Ruimte in de regels

In de zoektocht naar passende zorg lijken wetten en regels soms in de weg te staan. Toch kan er vaak meer dan op het eerste gezicht lijkt. Voor cliëntondersteuners en andere professionals die samen met cliënten en hun naasten passende zorg organiseren, verzorgt het ministerie van VWS daarom de workshop “Routewijzer, vind ruimte in de regels!”.

Aan de slag met Arre Zuurmond

Arre Zuurmond, oud-ombudsman en overheidsmanager van het jaar, verzorgt een workshop die routewijzers helpt om het verschil te maken. Hoe zorg je dat schijnbaar complexe situaties weer simpel worden, terug naar de kern: de menselijke maat? Hoe breng je de juiste mensen samen en zorg je dat ze het goede gesprek voeren? Hoe kom je samen tot creatieve en tegelijkertijd uitvoerbare oplossingen?

Tijdens de workshop ga je aan de hand van herkenbare praktijksituaties meteen aan de slag met de tips van Arre. Zodat je met praktische inzichten naar huis gaat.

Voor wie?

De workshop staat open voor iedereen die cliënten helpt om oplossingen te vinden in complexe zorgsituaties. Zoals cliëntondersteuners, mantelzorgmakelaars, mantelzorgers, zorgbemiddelaars, zorgaanbieders, ervaringsdeskundigen.

Workshop / actieonderzoek

De workshop is onderdeel van een breder actieonderzoek, waarin het ministerie samen met zorgprofessionals kennis en modellen vertaalt naar onderwijsmaterialen. Op deze manier werken we een groeiend netwerk van professionele cliëntondersteuners

Aanmelding

Deelname is kosteloos. Meld je aan bij regelhulp@minvws.nl onder vermelding van Workshop Vind ruimte in de regels!, je naam en e-mailadres. We horen ook graag wat jouw specifieke leervraag of verwachting van de workshop is!

De organisatie is in handen van Significant/Pluut & Partners