Kennis uitbreiden en delen

Als zorgprofessional wilt u op de hoogte blijven van wat er speelt binnen uw vakgebied. Dit kunt u doen door het volgen van trainingen en cursussen, en door uw kennis te delen met andere zorgprofessionals.

Waar kan ik opleidingen, trainingen en cursussen volgen?

Als zorgprofessional kunt u verschillende opleidingen, trainingen en cursussen volgen. U vergroot daarmee uw kennis en helpt uw cliënt nog beter.

Opleidingen en trainingen

 • De MEE academie geeft trainingen (MEE.nl) aan zorgprofessionals die in hun werk te maken hebben met cliënten met een (niet direct zichtbare) beperking.
 • Bent u geïnteresseerd in een opleiding over ondernemerschap in de zorg? Dan kunt u de opleiding Ondernemerschap (Dezorgprofessional.nl) volgen.
 • Bij de e-learning op Registratieaandebron.nl leert u onder andere hoe belangrijk een goede, eenduidige en eenmalige registratie van zorginformatie is en de mogelijkheden daarvan bij vaker gebruik.
 • De GGZ Ecademy (Ggzecademy.nl) biedt e-learnings aan voor zorgprofessionals in de GGZ.

Cursussen

 • Op de website Medilex.nl vindt u verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van zorg, welzijn, detentie en gemeenten.
 • Bent u een zorgprofessional in de gehandicaptenzorg, GGZ of jeugdzorg? Kijk dan voor trainingen of cursussen op de website Careflexzorggroep.nl.
 • Bent u op zoek naar een online cursus voor zorgprofessionals? Op de website Skillstown.com worden verschillende online cursussen aangeboden. Bijvoorbeeld over medicatieveiligheid of methodisch werken.

Hoe kan ik kennis delen met andere zorgprofessionals?

Door kennis te delen met andere zorgprofessionals leert u van elkaar. En daar heeft uw cliënt ook voordeel van.

Deel uw kennis door naar bijeenkomsten of congressen te gaan of word lid van een community om in contact te komen met andere zorgprofessionals.

Congressen

 • Wilt u naar een congres op het gebied van zorg, welzijn, detentie en gemeenten? Op de website Medilex.nl vindt u een overzicht van verschillende congressen waar u zich voor kunt inschrijven.
 • Op de website Nictiz.nl staan verschillende congressen, cursussen en bijeenkomsten waar u zich voor kunt aanmelden. Bijvoorbeeld voor het congres Architectuur in de Zorg.

Bijeenkomsten

 • Bijeenkomsten en congressen voor zorgprofessionals in de verpleging, verzorging, zorg thuis en eerstelijn vindt u op het kennisplein Zorg voor Beter (Zorgvoorbeter.nl).
 • Bent u zorgprofessional in de gehandicaptenzorg? Kijk dan op het Kennisplein Gehandicaptensector (Kennispleingehandicaptensector.nl) voor een overzicht van bijeenkomsten die voor u interessant zijn.

Communities

Zorg-Community (Dezorgprofessional.nl) - voor zzp'ers in de Zvw, Wlz en Wmo.
Zorginnovatie (Zorginnovatie.nl) - community over innovatie in de zorg.
Zorgcommunity (Zorgcommunity.com) - verbindt zorgprofessionals, goede ideeën en initiatieven.

Bekijk ook

Bekijk ook op Regelhulp.nl

Afdrukken
Delen