Uitnodiging leertraject “Passende plekken bij complexe zorgvragen”

Hoe kom je tot een doorbraak bij gebrek aan passend aanbod? Geef je op voor de drie opeenvolgende bijeenkomsten in het leertraject Passende Plekken!

Het doel van dit leertraject is om een lerend netwerk te creëren omtrent het vinden van passende plekken bij complexe zorgvragen. In dit leertraject gaan we in drie opeenvolgende bijeenkomsten met elkaar aan de slag. Deelnemers brengen actuele praktijksituaties in. Samen met de groep gaan we al actie-onderzoekend reflecteren op de knelpunten die we tegenkomen en maken we een plan van aanpak voor de knelpunten. Hiermee willen wij niet alleen de ingebrachte casussen verder brengen, maar ook het systeem laten leren.

Vragen die we gaan beantwoorden:

  • Hoe lang ga je door, wanneer laat je los, wanneer pak je door? 
  • Hoe kom je zo snel mogelijk bij de juiste persoon terecht? 
  • Wat maakt dat het wel/niet lukt om een passende plek te vinden? 
  • Wat zijn alternatieven voor rondbellen?
  • Hoe vind je tijd voor zorgen dat het systeem leert?

Voor wie? Cliëntondersteuners, medewerkers van het zorgkantoor, mantelzorgmakelaar, medewerkers CCE, indicerende zorgverleners en iedereen die zich herkent in deze problematiek.

Wanneer? De drie bijeenkomsten zullen begin februari starten, elkaar maandelijks opvolgen en online gehouden worden. De data zijn dinsdag 7 februari 9u-12u, donderdag 9 maart 13u-16u en dinsdag 4 april 13u-16u.
 

Hoe?:

UPDATE: vanwege de vele aanmeldingen is het helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan dit traject. 

Voor de workshops zal accreditatie aangevraagd worden bij Registerplein.