Wereld ME-dag

Vandaag is het wereld ME-dag, een dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de ziekte ME/CVS. ME/CVS is een ernstige, chronische ziekte, die het functioneren en de kwaliteit van leven van mensen die eraan lijden substantieel beperkt. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is. En hoe de ziekte behandeld moet worden. In Nederland lijden er zo’n 30.000 tot 40.0000 mensen aan ME/CVS.

In samenwerking met de ME/cvs Vereniging, de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid, de ME/CVS-Stichting Nederland (ME/CFS Foundation Netherlands en Pluut & Partners hebben we de informatie op Regelhulp over ME/CVS onlangs vernieuwd. Regelhulp volgt daarbij de inzichten uit het rapport ME/CVS van de Gezondheidsraad. De Gezondheidsraad adviseert de overheid op het gebied van zorg. Op deze manier hopen we dat iedereen (die betrokken is bij iemand) met de ziekte ME/CVS op weg geholpen wordt om de juiste hulp te organiseren. 

Zie: ME/CVS | Onderwerp | Regelhulp - Ministerie van VWS.