Gratis vrijwilligersverzekering mantelzorgers

Vrijwel iedere gemeente biedt een gratis vrijwilligersverzekering aan de mantelzorgers in hun gemeente. Hiermee is een mantelzorger verzekerd voor aansprakelijkheid als er per ongeluk iets misgaat bij de verzorging.

Wat is een vrijwilligersverzekering voor mantelzorgers?

Een gratis vrijwilligersverzekering van de gemeente biedt vaak dekking voor aansprakelijkheid. Deze vrijwilligersverzekering geldt ook voor mantelzorg en vergoedt wat uw eigen verzekering niet vergoedt. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bent u verzekerd voor schade die u per ongeluk veroorzaakt. Dat kan schade zijn aan spullen, maar ook schade aan personen.

Daarnaast bent u verzekerd als u zelf iets overkomt tijdens het zorgen voor iemand. Vraag uw gemeente om meer informatie.

Let op

Woont degene die u verzorgt in een andere gemeente? Vraag dan na bij de gemeente onder welke verzekering u valt.

Een eigen aansprakelijkheidsverzekering

Heeft u al een eigen aansprakelijkheidsverzekering? Dan bent u vaak ook verzekerd voor eventuele schade die is ontstaan tijdens de mantelzorg. 

Hoe kom ik in aanmerking voor de vrijwilligersverzekering?

Meestal bent u automatisch verzekerd voor schade en ongevallen tijdens het werk dat u doet als u voor iemand zorgt. U hoeft daarvoor niets te doen, behalve bij schade. Informeer bij uw gemeente wat u precies moet doen als er iets misgaat.