Hulp bij klusjes

Er is altijd wel een klusje te doen in huis. Bijvoorbeeld een lamp ophangen. Of een drempel weghalen. Met een ziekte of beperking is zo’n klusje vaak lastig. U kunt dan hulp zoeken van een vrijwilliger, of professionele hulp inschakelen.

Wat kunt u zelf regelen?

Hulp van familie, vrienden en bekenden

U kunt hulp in uw eigen omgeving vragen. Buren, familieleden en vrienden kunnen bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen. Of het gras maaien. Of een deur die klemt aanpassen.

Vindt u het lastig om hulp te vragen? Bedenk dan dat veel mensen graag willen helpen, maar niet weten dat u hulp nodig heeft. U kunt ook terecht bij uw gemeente voor advies.

Hulp van een vrijwilliger

Ook vrijwilligers bieden hulp bij praktische klussen. Veel vrijwilligers werken via een vrijwilligersorganisatie. Zie Hulp van een vrijwilliger voor meer informatie.

Professionele hulp

Liever professionele hulp inschakelen? U kunt bijvoorbeeld ook een klussenbedrijf inhuren. Vraag dan eerst een prijsopgave aan. Het beste kunt u bij 2 of 3 bedrijven een prijsopgave vragen om te vergelijken.

Regeling dienstverlening aan huis

Heeft u regelmatig hulp nodig bij klussen in en rond uw huis? Dan is de Regeling dienstverlening aan huis misschien interessant voor u. U kunt dan een vast persoon inhuren die niet in loondienst werkt. Dit kan maximaal 3 dagen per week. U vindt meer informatie op Rijksoverheid.nl: