Hulp bij klussen in en om huis

Er zijn altijd wel klussen in en rond het huis. Bijvoorbeeld een lamp ophangen. Of een drempel weghalen. Kunt u die klussen niet zelf uitvoeren? Kijk hier wat u kunt doen.

Wat kunt u zelf regelen?

Hulp van familie, vrienden en bekenden

U kunt hulp in uw eigen omgeving vragen. Buren, familieleden en vrienden kunnen bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen. Of het gras maaien. Of een deur die klemt aanpassen.

Vindt u het lastig om hulp te vragen? Bedenk dan dat veel mensen graag willen helpen, maar misschien niet weten dat u hulp nodig heeft. U kunt ook terecht bij uw gemeente voor advies over het inschakelen van uw netwerk.

Hulp van een vrijwilliger

Ook vrijwilligers bieden hulp bij praktische klussen. Veel vrijwilligers werken via een vrijwilligersorganisatie. Zie Hulp van een vrijwilliger voor meer informatie.

Professionele hulp

U kunt ook een klussenbedrijf inhuren. De kosten daarvoor betaalt u zelf. De prijzen kunnen verschillen, het is verstandig om bij meer bedrijven een prijsopgave te vragen.

Regeling dienstverlening aan huis

Wilt u regelmatig hulp inschakelen bij klussen in en rond uw huis? Dan is de Regeling dienstverlening aan huis misschien interessant voor u. U kunt dan een vast persoon inhuren die niet in loondienst werkt. Dit kan maximaal 3 dagen per week. U vindt meer informatie op Rijksoverheid.nl: